Skip to content
Omsorgsprisen 2014

To ildsjeler fikk Omsorgsprisen

To glade hovedprisvinnere mottok Omsorgsprisen 2014 på Den Nationale Scene 25. januar 2015: Tvillingsøstrene

Gerd og Turid Reistad. Vi gratulerer!

Juryens begrunnelse:

Årets førsteprisvinnere har i en årrekke arbeidet som pleiemedhjelpere på sykehjem. Til tross for respektabel alder selv, stiller de opp som ekstravakter helg som hverdag – alltid like smilende, blide og opplagte. I ledige stunder hentes gitaren frem, og det fremføres muntre toner fra kjente og kjære sanger til beboernes store glede.

I tillegg til å være ringevikarer er de også to av sykehjemmets frivillige arbeidere, som trofast har laget til månedlige bursdagsfester for alle de 31 sykehjemsbeboerne, samt de som bor i servicebolig. På fritiden følger de til tannlegetimer eller ulike spesialister, hjelper til med bingo, under beboerfester og turer. I tillegg har de i mange år hatt arrangementer ettermiddag/kveld på julaften eller nyttårsaften.

Når en sykehjemsbeboer kommer i livets siste fase, sitter årets prisvinnere gjerne alene, på skift og noen ganger begge sammen, ved den sykes seng for å gi trøst og for at den syke skal ha en hånd å holde i. Ved dødsfall sørger de for å samle beboerne og ansatte i stuen til en verdig minnestund over den som har gått bort.

For Adventkirkens sykehjem på Nordås er årets førsteprisvinnere helt unike; to fantastiske mennesker med engasjement og pågangsmot, som gjør alt de kan for å gi de eldre en verdig og innholdsrik alderdom».

 Les hele saken og se bilder fra festforestillingen

 

 


Relaterte saker

Inviterer til speeddating om frivillighet

17. november 2017 Konseptet frivilligbørs skal få næringsliv, det offentlige og frivillige organisasjoner til å snakke mer sammen. Nå skal Drammen teste det ut for aller første gang. Les mer

– Jeg blir varm om hjertet når jeg ser at de eldre har det godt

13. november 2017 Hjelpepleier Ingjerd Bjånesø Bergesen ved Hordnestunet fikk 2.plass under Omsorgsprisen 2015. Nå kan du nominere din kandidat til Omsorgsprisen 2017! Les mer

– Bruk av berøringsterapi kan skape trygghet og gjøre pasienter mer opplagte

30. oktober 2017 Systematisk bruk av berøringsterapi kan gjøre hverdagen bedre både for pasienter og ansatte i eldreomsorgen, mener terapeut.  Les mer