Juryen mottok rekordmange kandidater til Omsorgsprisen 2014. Hovedprisen gikk til tvillingssøstrene Gerd og Turid Reistad. Les juryens begrunnelse.

26. januar 2014 by Eli Lea

To glade hovedprisvinnere mottok Omsorgsprisen 2014 på Den Nationale Scene 25. januar 2015: Tvillingsøstrene

Gerd og Turid Reistad. Vi gratulerer!

Juryens begrunnelse:

Årets førsteprisvinnere har i en årrekke arbeidet som pleiemedhjelpere på sykehjem. Til tross for respektabel alder selv, stiller de opp som ekstravakter helg som hverdag – alltid like smilende, blide og opplagte. I ledige stunder hentes gitaren frem, og det fremføres muntre toner fra kjente og kjære sanger til beboernes store glede.

I tillegg til å være ringevikarer er de også to av sykehjemmets frivillige arbeidere, som trofast har laget til månedlige bursdagsfester for alle de 31 sykehjemsbeboerne, samt de som bor i servicebolig. På fritiden følger de til tannlegetimer eller ulike spesialister, hjelper til med bingo, under beboerfester og turer. I tillegg har de i mange år hatt arrangementer ettermiddag/kveld på julaften eller nyttårsaften.

Når en sykehjemsbeboer kommer i livets siste fase, sitter årets prisvinnere gjerne alene, på skift og noen ganger begge sammen, ved den sykes seng for å gi trøst og for at den syke skal ha en hånd å holde i. Ved dødsfall sørger de for å samle beboerne og ansatte i stuen til en verdig minnestund over den som har gått bort.

For Adventkirkens sykehjem på Nordås er årets førsteprisvinnere helt unike; to fantastiske mennesker med engasjement og pågangsmot, som gjør alt de kan for å gi de eldre en verdig og innholdsrik alderdom».

 Les hele saken og se bilder fra festforestillingen