100 frivillighetskoordinatorer fra hele landet samles til to dager med faglig påfyll og inspirasjon i september. Tre av fire billetter er allerede revet vekk.

4. juni 2018 by Kristine Askvik

(Vetle Lid Larssen, foto Sturlason)

Verdighetsenteret tilbyr for første gang en nasjonal fagsamling for frivillighetskoordinatorer. På programmet 27.og 28. september står blant annet journalist og forfatter Vetle Lid Larssen. Det blir lagt vekt på at deltakerne skal dele erfaringer og knytte kontakter sammen med kolleger fra hele landet. Tre fjerdedeler av billettene er blitt revet vekk. Ønsker du å sikre deg en billett? Meld deg på her. 

Se fullstendig program nederst på siden!

– Vi er overveldet over responsen, sier rådgiver ved Verdighetsenteret og kursleder for utdanningen frivillighetskoordinering – eldreomsorg, Beate Magerholm.

– Vi visste at det var et behov for en slik samling, men ikke at det skulle fylles opp så raskt.

Verdighetsenteret har tidligere invitert til et oppfølgingsseminar for deltakere ved utdanningen Frivillighetskoordinering – eldreomsorg. Flere deltakere understreket at de ønsket muligheten til å møtes også etter oppfølgingsseminaret. Resultatet blir en årlig samling.

– Vi tenkte først at dette skulle være et årlig tilbud for alle våre tidligere deltakere, men så har vi blitt kontaktet av koordinatorer som ikke har gått utdanningen som ønsket å melde seg på. Vi har derfor åpnet samlingen for alle som jobber med å koordinere samarbeid med frivillige innen eldreomsorg, og de som har en særlig interesse for fagfeltet, sier Magerholm.

FRA HELE LANDET: Beate Magerholm er glad for den store interessen rundt samlingen. Foto: Silje Katrine Robinson

 

Fra programmet
På programmet står foredrag som både vil inspirere og gi ny kunnskap, det vil bli workshop og tid for erfaringsutveksling. Blant annet vil deltakerne få møte Vetle Lid Larssen som forteller om relasjonen mellom far og sønn, og hvordan denne relasjonen endres når faren rammes av Alzheimer.

– Vetle Lid Larssen er en fantastisk formidler. I foredraget «Hvordan elske en far – og overleve» forteller han en historie som rører ved oss på flere plan. Både opplevelsen av det å være foreldre – og å ha foreldre. Det er også en viktig skildring av hvordan det er å stå in en situasjon som pårørende når faren rammes av demens, sier Magerholm

Hun lover flere dyktige foredragsholdere og viktige temaer på programmet.

– Vi har tatt utgangspunkt i tilbakemeldinger fra våre tidligere deltakere, og hva de har behov for å få mer kunnskap om. Vi har så forsøkt å skreddersy et program som vil kunne være til inspirasjon for deltakerne når de kommer tilbake i sin arbeidshverdag.

Deltakerne vil blant annet få høre om juridiske dilemmaer, Chris Bjelke fra Gjensidigestiftelsen formidle kunnskap om hvordan man kan få finansiering til de gode prosjektene og Tobba Sudmann vil inspirere med sitt foredrag «Alder ingen hindring».

Ønsker du mer kunnskap om frivillighetskoordinering innen eldreomsorg? Og ønsker du å starte opp et frivillighetsprosjekt innen eldreomsorg? Til høsten starter vi opp nytt kull i vår utdanning Frivillighetskoordinering – eldreomsorg i Bergen og Oslo. Meld deg på her.