Etterutdanningen Palliativ eldreomsorg viste seg å være svært populær. Nå åpner påmeldingen for 2019.

10. august 2018 by Kristine Askvik

Etterutdanningen Palliativ eldreomsorg viste seg å være svært populær. Nå åpner påmeldingen for 2019.

– Det er utrolig kjekt at så mange ser nytten av utdanningen og har meldt seg på. Vi har skreddersydd utdanningen slik at det både skal gi deg teoretisk og praktisk opplæring innen omsorg ved livets slutt, sier Silje B. Eikemo, leder for Helse og omsorg ved Verdighetsenteret.

Rett før sommeren åpnet Verdighetsenteret for påmelding til den nye etterutdanningen Palliativ eldreomsorg. Nå i begynnelsen av august er den fulltegnet. De første deltakerne begynner på utdanningen allerede i september. Kull nummer 2 starter opp i februar 2019. Påmeldingen for 2019 er nettopp åpnet.

Utdanningen består av to samlinger over tre dager.

Palliativ eldreomsorg er en videreutvikling av etterutdanningen Omsorg ved livets slutt – en verdig alderdom. 400 deltakere fra hele landet har gjennomført Omsorg ved livets slutt.

I løpet av utdanningen utviklet alle deltakerne ulike prosjekter med betydning for praksis innen eldreomsorgen, Deltakerne på Palliativ eldreomsorg kan velge å gjennomføre et prosjekt ved arbeidsplassen under rådgivning og veiledning av Verdighetsenteret.

MERKER STOR INTERESSE: Silje B. Eikemo leder avdeling for Helse og omsorg ved Verdighetsenteret

Noen hovedtema i undervisningen ved Palliativ eldreomsorg er:
Palliasjon til den gamle pasienten, forhåndssamtale og palliativ plan, etikk, kommunikasjon og sorg, sykdomslære og symptomlindring, hjemmedød; åndelig og eksistensiell omsorg, sykdom og død i ulike kulturer. Det vil være praktisk prosedyretrening i bruk av smertepumpe.

– Til dere som ikke fikk plass nå, fortvil ikke! Det finnes nye muligheter i 2019. Vær rask og sikre deg en plass allerede nå. Vi har allerede åpnet for påmelding, røper Eikemo.