Vibekke Furnes er en av tjue som nettopp har fullført utdanningen Frivillighetskoordinering-eldreomsorg i Bergen. Til høsten starter nytt kull.

10. mai 2019 by Kristine Askvik

– Jeg har en kollega som hadde gått utdanning Frivillighetskoordinering-eldreomsorg tidligere. Hun skrøt så mye av det, så jeg ønsket å gå her selv. Jeg har jobbet ved sykehjem i 20 år. Nå ønsker jeg å spesialisere meg på det å jobbe med frivillige, og øke min kompetanse innen det, sier Vibekke Furnes. Hun er aktivitør og frivillighetskoordinator ved Engensenteret i Bergen.

I løpet utdanningen har hver deltaker sitt prosjekt. Furnes sitt prosjekt er Klubb Galant, en middagsklubb med dresskode og flotte måltider. Da Furnes hørte rykter om at statsminister Erna Solberg var på besøk i nabolaget, kastet hun seg rundt og inviterte selveste statsministeren innom på klubbkveld.

Les om da Klubb Galant fikk besøk av selveste statsministeren her (lenke).

På bildet øverst står Furnes mellom to av beboerne ved Engensenteret og deltakere på Klubb Galant.

Vi møter Furnes like etter at hun har fått utdelt diplom som bevis på gjennomført utdanning. Furnes er fornøyd med valget om å ta utdanningen og selve utdanningen.

– Nå er jeg blitt mer bevisst i jobben min, og blitt flinkere til det jeg skal gjøre. Nå gleder jeg meg til å ta fatt, sier Furnes og smiler.

Les mer: Ledige plasser ved utdanningen i Bergen med oppstart høst 2019 (lenke)
Les mer: Dette lærer du på utdanningen Frivillighetskoordinering – eldreomsorg (lenke)

 

NY KUNNSKAP: Emma Petursdottir gleder seg til å ta i bruk nye verktøy.

 

En av de andre deltakerne ved utdanningen i Bergen, var Emma Petursdottir. Hun er ergoterapeut og frivillighetskoordinator ved Metodisthjemmet i Bergen.

– Jeg ønsket å ta utdanningen for å få mer kunnskap om frivillighet, hvordan rekruttere frivillige og hvordan ta vare på frivillige, sier Emma Petursdottir. Hun er ergoterapeut ved Metodisthjemmet i Bergen og en av de 20 som fullførte utdanningen Frivillighetskoordinering-eldreomsorg våren 2019.

Hun har bare lovord å komme med.
– Jeg synes utdanningen var helt fantastisk. Jeg fikk mange konkrete verktøy, kunnskap, tips og inspirasjon. Erfaringsutvekslingen mellom oss deltakerne var også viktig, sier Petursdottir.

Har utdannet 400 koordinatorer
Utdanningen Frivillighetskoordinering-eldreomsorg retter seg mot deg som jobber med å organisere og lede frivillige i eldreomsorgen. Rundt 400 personer fra hele landet har tatt utdanningen. Utdanningen tilbys både i Bergen og Oslo.

I Bergen er nettopp er kullet til Furnes og Petursdottir ferdig med sin utdanning ved Frivillighetskoordinering – eldreomsorg. De har deltatt på tre samlinger over tre dager hver. Hver deltaker har satt i gang sitt eget prosjekt ved sin arbeidsplass. Underveis har de fått råd og veiledning i prosjektet fra en rådgiver ved Verdighetsenteret. I Oslo starter nytt kull i mai 2019.

– Vi har ledige plasser fra høsten 2019, både i Bergen og i Oslo. Velkommen til utdanning hos oss i august, sier rådgiver Susanne Lier Fagerbakke ved Verdighetsenteret.