Rundt 90 deltakere var 26. og 27. september samlet på Oslo Kongressenter for to dager med foredrag og erfaringsutveksling.

7. oktober 2019 by Beate Magerholm

Med «Et aldersvennlig Norge» som en rød tråd i programmet sto dyktige foredragsholdere på programmet. Disse to dagene i Oslo satt ekspertene også i salen, og det var viktig å få god tid til erfaringsutveksling. I en spennende nettverksøvelse etter modell fra Center for frivilligt socialt arbejde i Danmark hjalp deltakerne hverandre til å komme et steg videre i sitt arbeid knyttet til samarbeid med frivillige. I et innspillverksted  reflektere deltakerne over samarbeid med frivillige i omsorgssektoren slik det er i dag og hvordan det kan se ut i fremtiden. Politisk seniorrådgiver i Frivillighet Norge, Bjørn Lindstad, ledet prosessen i samarbeid med Verdighetsenteret.

Beate Magerholm er konstituert faglig leder ved Verdighetsenterets avdeling Frivillighet og kultur, og var konferansier for arrangementet. Hun opplevde at det var god stemning under konferansen.

-Når vi hører at det summer i lokalet allerede før konferansen er i gang, så vet vi at det blir bra. Mange møtte gamle kjente på konferansen, og vi håper også at de praktiske øvelsene vi hadde lagt inn i programmet bidro til at deltakerne fikk utvidet sitt faglige nettverk i løpet av disse to dagene.

Magerholm mener at det er et behov for en slik møteplass.

-Det å kunne komme sammen med andre som deler interessen for frivillighet innen eldreomsorg, det er det behov for. Her kan vi tilrettelegge for god dialog på tvers av landsdeler og sektorer.

Fagsamling for frivillighetskoordinatorer passer for alle som jobber med frivillighet innen eldreomsorg, eller som har enn interesse for feltet. Fagsamling for frivillighetskoordinatorer holdes 28. og 29. oktober 2020.

Foto: Ketil Blom Haugstulen

 

Bjørn Lindstad (t.v), Beate Magerholm og Gijs Mans
Dag to startet med et innlegg fra Hilde Danielsen om hvordan samarbeid med skolebarn og frivillige skaper aktivt lokalsamfunn i Drammen
I lunsjen var det tid for både god mat og nettverksbygging
Innledning til Nettverksøvelse
Kairith Fugledal Kvarsnes
Rundt 90 deltakere var samlet
Sverre Chr. Wilhelmsen (t.v) og Kjartan Brügger Bjånesøy
Stian Slotterøy Johnsen

Beate Magerholm med foredragsholder Silje Nordnes
Erfaringer deles
Spørsmål og innspill fra salen

Hanne Jones
Bodil Karine Skjolde Skjevdal
God stemning i publikum
Glimt fra innspillsverksted
Glimt fra innspillsverksted
Glimt fra innspillsverksted

Glimt fra innspillsverksted
Glimt fra innspillsverksted
Glimt fra innspillsverksted
Glimt fra innspillsverksted
Glimt fra innspillsverksted
Glimt fra innspillsverksted