Statsminister Erna Solberg besøkte Bergen Røde Kors sykehjem og Verdighetsenteret mandag. Der møtte hun flere av de 80 frivillige ved sykehjemmet.

14. oktober 2019 by Kristine Askvik

Statsminister Erna Solberg besøkte Bergen Røde Kors sykehjem og Verdighetsenteret mandag. Der møtte Solberg blant annet flere av de 80 personene som er frivillige ved sykehjemmet.

– Frivilligheten vil spille en enda større rolle i eldreomsorgen fremover.  Fagfolkene innen helse hjelper beboerne med basisbehov. Vi trenger flere frivillige for å skape mer aktivitet for beboere, sier Solberg.

Hun fikk servert hjemmelagede fiskekaker laget på sykehjemmet, og fikk være med på musikk og dans sammen med beboere og musikkterapeuter ved Bergen Røde Kors sykehjem.

MØTTE STATSMINISTEREN: Frivillig Mangalika Meewalaarachchi slo av en prat med Erna Solberg under besøket. Foto Silje Robinson

Mangalika Meewalaarachichi er en av rundt 80 frivillige ved sykehjemmet. Hun fikk et raskt møte med statsministeren.

– Jeg er besøksvenn her ved sykehjemmet og synes det er veldig kjekt. Hun jeg er besøksvenn for fikk sitte ved siden av statsministeren, sier Meewalaarachichi og smiler.

Verdighetsenteret tilbyr utdanningen Frivillighetskoordinering- eldreomsorg. Totalt 400 koordinatorer fra hele landet har tatt utdanningen. Utdanningen tilbys både i Oslo og i Bergen. Det er fortsatt ledige plasser høsten 2019.

PÅ BESØK: Erna Solberg hilser på Odd Jordheim, daglig leder ved Verdighetsenteret. Foto: Silje Katrine Robinson

– For å løfte opp og frem frivilligheten i eldreomsorgen er det viktig å få på plass frivillighetskoordinatorer rundt om i kommunene. Frivillighetskoordinatoren spiller en nøkkelrolle i å styrke frivilligheten i eldreomsorgen, sier daglig leder Odd Jordheim ved Verdighetsenteret.

Han oppfordret statsministeren til å videreføre og øke satsingen på frivillighetskoordinatorer.
– På den måten kan vi bygge opp en robust frivillighet som kan tilby beboere og hjemmeboende et aktivt liv, sier Jordheim.

– Det er også viktig at Kompetanseløftet 2020 blir videreført slik at kommuner kan søke om støtte til etterutdanning for sine ansatte, sier Jordheim.