– Det er bare så fint å se hva som skjer når frivillige og beboere er sammen, sier frivillighetskoordinator Inger Aagensen.

3. mars 2020 by Kristine Askvik

Frivillighetskoordinator Inger Aagesen ved Vinderen bo – og servicesenter kjemper for best mulig tilrettelegging for frivillige.

Vinderen bo – og servicesenter har 85 beboere fordelt på fem avdelinger. Utenfor er det store grøntarealer. Oppe i toppetasjen er det nydelig utsikt over Oslo.

Trening og musikk
I dagligstuen i en av de øverste etasjene er en gruppe beboere i gang med trening og musikk. En av dem som er med og hjelper til er Lise Hetland (20). Hun er frivillig ved sykehjemmet. Les mer om Lise og hvorfor hun er frivillig her.

– Frivillige kan bidra til at beboerne våre kan få bedre livskvalitet. Vi ansatte strekker ikke til like mye som vi ønsker. Vi ansatte opplever at vi har et godt samarbeid med frivillige og det er meningsfullt, sier Inger Aagesen, miljøterapeut og frivillighetskoordinator ved Vinderen bo – og servicesenter.

LEDER FRIVILLIGE: Inger Aagesen er frivillighetskoordinator ved Vinderen bo – og servicesenter. Foto: Johnny Vaet Nordskog

 

Aagesen har nettopp gjennomført etterutdanningen Frivillighetskoordinering – eldreomsorg. Hun tok utdanningen ved Verdighetsenteret sine lokaler i Oslo. I løpet av tre samlinger skal hun lære det viktigste om hvordan hun skal samhandle med frivillige og frivillige organisasjoner, og tilrettelegge best mulig for frivillighet. I tillegg gjennomfører hun et frivilligprosjekt ved sin egen arbeidsplass. Gjennom prosjektet får hun rådgivning fra Verdighetsenteret.

Likeverdig samarbeid
– At frivillige trives godt her og blir her over tid er veldig viktig for oss. Det skal være et likeverdig samarbeid, understreker Aagesen.

I etablering av nye tiltak forsøker de å inkludere både frivillige og beboerne i så stor grad som mulig. Et eksempel på dette var etablering av «dametreff». Det er et treff som foregår annenhver uke, med hjelp av to frivillige. I planleggingsmøtet til dametreff var beboer som hadde tatt initiativet til tiltaket, en frivillig, en miljøterapeut og en frivillighetskoordinator. 

– Hva synes beboerne om å være sammen med frivillige?
– Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal svare på det. Det er bare så fint det som skjer når frivillige og beboere er sammen. Vi ser at beboerne blir mer energiske, mer sosiale og prater mer. Beboerne ser at de frivillige liker å være her og ønsker å være her.