Det aller første digitale kullet ble fullbooket på kort tid. Nå setter Beate Magerholm og Susanne Solvi Fagerbakke opp 20 nye plasser!

16. august 2020 by Kristine Askvik

Høsten 2020 blir alle Verdighetsenteret sine utdanninger heldigitale på grunn av koronapandemien. Rådgiverne Beate Magerholm (til høyre) og Susanne Solvi Fagerbakke var spente da de presenterte utdanningen Frivillighetskoordinering-eldreomsorg i digital drakt.

Lettere tilgjengelig
– Vårt første digitale kull er nå fullbooket. Det er flott å se at kommuner og frivilligsentraler satser på etterutdanning for sine ansatte. Nå er det også enklere for dem som bor lenger unna våre vanlige studiesteder Oslo og Bergen. Utdanningen kommer rett til deg der hvor du befinner deg, sier rådgiver Beate Magerholm ved Frivillighet og kultur ved Verdighetsenteret.

Til vanlig leder hun utdanningen i Oslo, mens Fagerbakke underviser både ved utdanningen i Oslo og i Bergen. 

Ledige plasser
Verdighetsenteret har nå satt opp et ekstra kull for å dekke etterspørselen.

– Nå er det førstemann til møllen, sier Magerholm.

Les mer: Sikre deg plass på nyopprettet kull her (lenke)
Les mer: Dette lærer du på etterutdanningen Frivillighetskoordinering-eldreomsorg (lenke)

Har du spørsmål om utdanningen? Ta gjerne kontakt med Verdighetsenteret her.

Tett oppfølging
– Vi liker jo aller best å møte deltakerne våre ansikt til ansikt, men nå i denne situasjonen må vi alle tenke nytt. Vi vil følge opp hver enkelt deltaker tett gjennom den enkelte sitt prosjekt ved sin arbeidsplass eller kommune. Det vil være faste tidspunkter vi møtes for undervisning og oppfølging, sier Fagerbakke.  

Magerholm og Fagerbakke understreker at det er viktig at hver enkelt skal kunne få best mulig utbytte av utdanningen.

– Derfor vil vi holde hvert kull på 20 deltakere, slik at vi får god kontakt med alle deltakerne. 

Leve hele livet
Målgruppen for utdanningen er personer i ulike roller som organiserer frivillig innsats i eldreomsorgen: ansatte i helse- og omsorgssektoren, frivillige organisasjoner, frivilligsentraler og andre som samarbeider med frivillige eller som trenger å få kompetanse på frivillighet i sitt arbeide.

Alle kommuner jobber nå med hvordan de kan implementere kvalitetsreformen for eldre, Leve hele livet. Her kan utdanningen være til verdifull hjelp. 

– Utdanningen tilrettelegger for aktivitet i lokal eldreomsorg og for et godt samarbeid med frivillige. Det bidrar til det viktige arbeidet med å implementere reformen, sier Magerholm.