Samuel Massie deler ut Omsorgsprisen 2020 til fire vinnere fredag 15.januar. Du kan se utdelingen der du er!

12. januar 2021 by Kristine Askvik

Vanligvis blir Omsorgsprisen delt ut på en festforestilling på DNS med publikum. Nå er utdelingen filmet og blir offentliggjort klokken 12 fredag 15.januar. Det gjør det enda enklere for deg å få med deg både utdelingen og det kulturelle programmet. Se hvem som deltar nederst i saken. I år skal tre priser deles ut – i tillegg til en hederspris.

Du kan se utdelingen her fra klokken 12 fredag 15.januar. Sendingen er tilgjengelig til og med 29.januar. 

Utdelingen vises også på sykehjemmene i Bergen og alle ansatte og beboere ved sykehjem i kommunen får utdelt bløtkake (hvit dame). Totalt skal 4000 kakestykker deles ut.

Det vil være en markering av Omsorgsprisen sammen med ansatte og beboere ved Søreide sykehjem. Der vil det blant annet bli bålpanne og kos utendørs – og kakespising innendørs. All aktivitet skjer i tråd med gjeldende smitttevernregler. 

Omsorgsprisen ble opprettet av GC Rieber Fondene i 2001 for å fremheve den enestående innsats mange gjør for at gamle eller andre hjelpetrengende og utsatte grupper skal ha et godt liv i deres siste levetid. Prisen tildeles en medarbeider, frivillig, pårørende, institusjon eller prosjekt som har vist fremragende omsorg – i Bergen og omegn. Omsorgsprisen deles ut i et samarbeid mellom GC Rieber Fondene og Verdighetsenteret. Bergen kommune, etat for alders- og sykehjem, er også representert i arrangørgruppen.

Dette er de som deltar i seremonien:

  • Samuel Massie – prisutdeler
  • Årets vinnere – 1. pris, 2. priser og hederspris
  • Sebastian von Hofacker – Ensomhet i en koronatid
  • Fra DNS-ensemblet: Ragnhild Gudbrandsen, Sverre
    Breivik og Gerald Pettersen – sanger, opplesning, monolog
  • BFUng – blåsere
  • Helge Lilletvedt – musikalsk leder
  • Sverre Chr. Wilhelmsen – programleder

Førsteprisvinner mottar kr. 50 000 og Omsorgsstatuetten i bronse.
To andreprisvinnere mottar kr. 25 000 kroner hver, samt en egen plakett.

(Arkivfoto:  Frivillig Lise Hetland danser med beboer Karin ved Vinderen bo og servicesenter. Foto: Johnny Vaet Nordskog)