Helseminister Bent Høie er blant deltakerne når Verdighetsenteret og Fagforbundet inviterer til åpent møte under Arendalsuka. Følg samtalen direkte på nett onsdag klokken 15.

9. august 2021 by Kristine Askvik

Fellesarrangementene mellom Verdighetsenteret og Fagforbundet har vært de best besøkte i Bankgården under Arendalsuka de siste årene. Denne gangen inviterer vi til en bred panelsamtale om viruset og verdigheten. Stikkord er ansvar og beredskap, det nordiske perspektivet, omsorgstrøtthet, forholdet mellom stat og kommune, overbehandling og underbehandling, ensomhet, pårørende og frivillige, rekruttering og kompetanse.

Følg arrangementet direkte her onsdag 18. august klokken 15.

Helseminister Bent Høie (fra venstre på bildet øverst) og fag – og forskningsutvikler Irene Aasmul fra Verdighetsenteret er blant deltakerne. Samtalen ledes av Anne Grosvold.

Selv om vi forhåpentligvis ikke får noen ny runde med et dødelig luftveisvirus med det første står utfordringene i kø for pleie- og omsorgssektoren. Vi kan se på pandemien som test på hvor omstillingsdyktige og sterke tjenestene våre egentlig er. Vi vil høre hva fagfolk og politikere mener vi lærte av den hektiske og intense perioden fra mars 2020 til våren 2021 – hvilke styrker og svakheter så vi i tjenestene? Hva var det som gjorde at vi klarte oss og hvor gikk det mest galt? Er vi rustet for å takle en liknende utfordring igjen?

Du møter:
Helseminister Bent Høie (H)
Tuva Moflag (Ap)
Kjersti Toppe (Sp)
Anita Vatland, Pårørendealliansen
Iren Luther, Fagforbundet
Irene Aasmul, Verdighetsenteret
Anne Grosvold, ordstyrer
Moddi, musikk