Skuespiller Helge Jordal kommer til fagsamling for frivillighetskoordinatorer i Oslo 27. og 28. oktober.

13. oktober 2021 by Kristine Askvik

– Det er egentlig umulig å forstå at man skal forsvinne en gang, det er så spennende å være til, sier skuespiller Helge Jordal.

Han skal fortelle om scenekunst, liv, aldring og erfaring under fagsamling for frivillighetskoordinatorer. Det er fortsatt noen ledige plasser igjen. Du kan lese hele programmet og melde deg på her.

I torsdagens avsluttende programpost møter vi hele Helge Jordal, i samtale med Verdighetsenterets brobygger, Sverre Chr. Wilhelmsen. Etter et langt liv i rampelyset; Over 200 teaterroller, mer enn 30 spillefilmer og rundt 30 TV-produksjoner vil den humørfylte bergenseren her få spillerom for refleksjoner om liv, samfunn og kunstens muligheter – «krydret» med tekster, dikt og sang. Det å kunne være en del av skapende kollektiv, et ensemble som sammen formidler noe om det å være menneske i dag, har alltid vært viktig for Helge som skuespiller.

– Når hele teater- og film-Norges tøffe kjuagutt nå har rukket å bli 75, er det ikke til å unngå at han også gjør seg noen tanker om det å bli eldre. Og om betydningen av å løfte frem den innsatsen våre forfedre også har gjort for landet – og anerkjenne deres kunnskap og livserfaring. Her kan også andre stikkord komme til anvendelse: Den enkeltes unike livshistorie, vår hang til å marginalisere grupper vi stempler som «svake» og eldre som ressurs, sier Sverre Chr. Wilhelmsen.

(Foto Hans Fredrik Asbjørnsen)