Vi viser den danske dokumentaren «Det er ikke over ennå» i samarbeid med Bergen internasjonale filmfestival. Filmen vises i Bergen 21. og 25. oktober.

17. oktober 2021 by Kristine Askvik

En dag for verdighet 2021:
Det er ikke over ennå – aktuell dansk dokumentar
Bergen Kino 21 og 25. oktober 2021 kl. 13.00

Gå til billetter her.

Verdighetsenteret har siden 2012 koordinert et arrangement under Bergen internasjonale filmfestival som spesielt skal løfte frem omsorgspersoner i kontakt med samfunnets sårbare og gamle; Helse- og omsorgsarbeidere, pårørende, frivillige og unge under utdanning.  Målet er å skape møteplasser der vi deler historier om hva verdighet betyr i hverdagen.  Under En dag for verdighet 2021 går teppet opp for en ny dansk dokumentarfilm som kan inspirere mye – og kanskje provosere en smule?

Møter demens på utradisjonelt vis 
Ved Dagmarsminde behandles demens på utradisjonelt vis – med klemmer, øyekontakt, samtaler, kake og en liten snaps i ny og ne. Det finnes ingen kur for demens, men de ansatte på dette lille danske pleiehjemmet viser oss at det både er mulig og effektfullt å sette mennesket i fokus når man behandler denne vanskelige sykdommen. Dette er en film som kan og bør skape debatt om hvordan vi som samfunn gir våre eldre en god, verdig og sosial avslutning på livet.

Unik omsorgsinstitusjon
Vi skal bli kjent med en omsorgsinstitusjon som er unikt i sitt slag.  Her har grunnlegger May Bjerre Eiby utviklet et behandlingsopplegg som har gitt en drastisk reduksjon i bruken av medisiner og et inkluderende fellesskap der beboerne blir sett og lyttet til som mennesker.

Filmen varer i 95 minutter og har norske undertekster.
Den vises i Bergen Kino, MB1 (Magnus Barfot).

Arrangører:
Verdighetsenteret – Omsorg for gamle og BIFF – Bergen internasjonale filmfestival
– i samarbeid med: Bergen kommune – byrådsavdeling for eldre, helse og frivillighet, Bergen Røde Kors Sykehjem,  Åsane videregående skole – helsefagarbeiderutdanningen, Senter for omsorgsforskning vest

(Bildet øverst er hentet fra filmen)