Arrangement

Arendalsuka 2023

Hvem er det vi jobber for i eldreomsorgen? Livsfortellinger og kulturelt innslag i Arendal. Arrangementet er et samarbeid med Fagforbundet og Aldring og helse.

Publisert: 09. aug. 2023 | Oppdatert: 09. aug. 2023
bilde av to menn og fire damer, portretter

Opplesing - samtale - musikk

Arrangørene åpner her et eget «rom» for de små, personlige historiene om det å bli gammel, og eldre personers ressurser og utfordringer.

Vi møter hjertekirurgen Birgitte Solheim fra Kjersti Feldt Anfinnsens aktuelle romaner De siste kjærtegn og Øyeblikk for evigheten; Hun er en ensom kvinne godt over 90, som satser på kjærligheten i Paris, men opplever at det meste går i oppløsning. Og nå har hun prestasjonsangst for måten hun skal dø på.

Kjellaug (92) fra Sunnmøre har jobbet som sykepleier, og er mest av alt glad for at hun fulgte sin fars råd om å skaffe seg utdanning.

Jiri (96) er en våre eldre med flyktningbakgrunn. Hvordan har han det i Norge i dag, 70 år etter at han forlot hjemlandet?

Vi skal bli kjent med deres historie, slik de er formidlet i intervjuer fra Årringer – et prosjektsamarbeid mellom Aldring og helse og Verdighetsenteret.

Trykk her for Arendalsukas program