Arrangement

En dag for verdighet - Bergen

Velkommen til En dag for verdighet - i Bergen. Arrangementet er et samarbeid med Bergen internasjonale filmfestival.

Mann ligger utendørs i bar overkropp

En dag for verdighet 2022

Verdighetsenteret har siden 2012 koordinert et arrangement under Bergen internasjonale filmfestival (BIFF) som spesielt skal løfte frem omsorgspersoner i kontakt med samfunnets sårbare og gamle. Målet er å inspirere helse- og omsorgsarbeidere, pårørende, frivillige og unge under utdanning, og skape en møteplass der vi deler historier om hva verdighet betyr i hverdagen.

Årets film er dokumentarfilmen BOYLESQUE (PL/CZ, 71 minutter, med norske undertekster).
Gruppen ‘eldre’ er ikke lenger en ensartet gruppe. At omsorgen også skal gjenspeile mangfoldet er særlig aktuelt i Skeivt kulturår 2022. Denne filmen gir et livsbejaende og befriende usentimentalt portrett av Polens eldste drag queen. Her blir vi med 82 år gamle Andrzej Swan alias Lulla La Polaca på dragshow og på jakt etter kjærlighet i en verden som er besatt av ungdom – og et Polen der homofobien igjen er på fremmarsj. Samtidig er Andrzej en ensom eldre mann som gjør forberedelser til sin egen begravelse.

Visninger i Bergen Kino (Magnus Barfot) mandag 24. oktober kl. 12.30 og kl. 13.00.
Innledninger ved faglig leder Sebastian von Hofacker og brobygger Sverre Chr. Wilhelmsen. Det er også egne skoleforestillinger.

Arrangører Bergen: Verdighetsenteret og BIFF, i samarbeid med Bergen kommune – byrådsavdeling for eldre, helse og frivillighet, Bergen Røde Kors Sykehjem, Åsane videregående skole – helsefagarbeiderutdanningen og Senter for Omsorgsforskning Vest