Arrangement

En dag for verdighet - Oslo

Velkommen til En dag for verdighet - i Oslo. Arrangementet er et samarbeid med blant andre Vega Scene og Bergen internasjonale filmfestival.

Nært portrett gammel mann

En dag for verdighet

Verdighetsenteret har siden 2012 koordinert et arrangement under Bergen internasjonale filmfestival (BIFF) som spesielt skal løfte frem omsorgspersoner i kontakt med samfunnets sårbare og gamle. Målet er å inspirere helse- og omsorgsarbeidere, pårørende, frivillige og unge under utdanning, og skape en møteplass der vi deler historier om hva verdighet betyr i hverdagen. Siden 2019 har det også vært visninger i Oslo.

Årets film er dokumentarfilmen BOYLESQUE (PL/CZ, 71 minutter, med norske undertekster).
Gruppen ‘eldre’ er ikke lenger en ensartet gruppe. At omsorgen også skal gjenspeile mangfoldet er særlig aktuelt i Skeivt kulturår 2022. Denne filmen gir et livsbejaende og befriende usentimentalt portrett av Polens eldste drag queen. Her blir vi med 82 år gamle Andrzej Swan alias Lulla La Polaca på dragshow og på jakt etter kjærlighet i en verden som er besatt av ungdom – og et Polen der homofobien igjen er på fremmarsj. Samtidig er Andrzej en ensom eldre mann som gjør forberedelser til sin egen begravelse.


Visninger på Vega Scene tirsdag 25. oktober kl. 16.00 og kl. 18.00. Det er også egne skoleforestillinger.


Arrangører: Verdighetsenteret og BIFF, i samarbeid med Vega Scene, Fagforbundet – Yrkesseksjon helse og sosial og Nettverket for Helse- og oppvekstfag, Oslo