Nominer din kandidat til Omsorgsprisen 2019

Omsorgsprisen deles ut 18.januar på DNS. Husk å nominere din kandidat innen november 2019! 

Viktig info: Vi gjør oppmerksom på at alle fysiske arrangementer vil bli avviklet i henhold til gjeldende smittevernregler for Covid-19.

8.oktober
Filmvisning – Spionen

Filmvising, The Mole Agent (Spionen) er en ny og utradisjonell chilensk dokumentarfilm, som her får sin norgespremiere. Med varme og humor skildrer den hverdagen på et aldershjem i Santiago, der erfaringer med tvang og ensomhet, men også kjærlighet utfordrer filmens hovedperson – og oss? Norske undertekster. Arrangører: Verdighetsenteret, i samarbeid med Bergen internasjonale filmfestival, Vega Scene og Nasjonalt Kompetansesenter for kultur, helse og omsorg. Billettbestilling Vega Scene fra primo september.

15.oktober
En dag for verdighet

En dag for verdighet arrangeres sammen med Bergen internasjonale filmfestival (BIFF) på Bergen Kino klokken 15.00.  Verdighetsenteret har siden 2012 koordinert et arrangement som spesielt skal løfte frem omsorgsarbeidere, unge i helsefagarbeider-utdanning, pårørende og frivillige i kontakt med samfunnets sårbare og gamle. Målet er å skape møteplasser der vi deler historier om hva verdighet betyr i hverdagen. 

Under En dag for verdighet 2020 viser vi The Mole Agent (Spionen), en ny og utradisjonell chilensk produksjon med kriminalfilmens signatur:

En privatdetektiv hyrer inn en 83 år gammel mann til å gå undercover på et gamlehjem for å undersøke om beboerne blir mishandlet. The Mole Agent er en uforglemmelig dokumentar om alderdom og en eksepsjonelt lite diskret hemmelig agent. Du har aldri sett en spionfilm som dette – og du har aldri hatt det så gøy på et alders- og sykehjem!

Arrangører: Verdighetsenteret og Bergen internasjonale filmfestival (BIFF, som går av stabelen i tiden 7.-18. oktober), i samarbeid med Bergen kommune – Etat for sykehjem, Bergen Røde Kors Sykehjem og Åsane videregående skole – helsefagarbeiderutdanningen.

For info om og billetter til visninger i Bergen Kino, Magnus Barfot, se Bergen internasjonale filmfestival.

16.januar
Lørdagskafé

Lørdagskafé, Den Nationale Scene.  Aktuelt samtaleprogram i teatrets publikumsrestaurant kl. 15.00.
Opptakt til Omsorgsprisen 2020, som deles ut på Store Scene kvelden etter.
Programinformasjon kommer. Billettbestilling via Den Nationale Scene – åpner senhøstes.

17.januar
Omsorgprisen

Festforestilling på hovedscenen på Den Nationale Scene med med prisutdelinger, faglig innlegg og et allsidig kunstnerisk program.
Arrangører: GC Rieber Fondene og Verdighetsenteret, i samarbeid med Etat for sykehjem, Bergen kommune og Den Nationale Scene.
Det vil bli åpnet for nominasjoner fra medio oktober – 2020. Programinformasjon: Kommer.

Februar 2021
Dagseminar, prosjekt palliativ plan Møre og Romsdal

Dagsseminar om prosjekt palliativ plan Møre og Romsdal på Vega Scene i Oslo.
Arrangør: Sula kommune/Møre og Romsdal, i samarbeid med Verdighetsenteret.
Mer informasjon kommer.

9-10.mars 2021
Verdighetskonferansen 2021

Verdighetskonferansen 2021 har temaet Mellom liv og død.
Arrangører: Verdighetsenteret og Fagforbundet
Arena: Thon Hotel Storo, Oslo 

På scenen i Nydalen kan du blant andre møte: Marthe Chr. Valle – musiker/sykepleier, Mads Gilbert –klinikkoverlege UNN, Margreth Olin – filmskaper, Dei mjuke hendene, Selvportrett m.fl , i samtale med Tom Remlov – tidl. teatersjef, film- og operadirektør, Silje Nordnes – journalist, kjent fra P3 Morgen, besøksvenn Røde Kors, samt Ingvard Wilhelmsen – «hypokonderlegen» bak blant annet Livet er et usikkert prosjekt og Det er ikke mer synd på deg enn andre, i møte med «twitterlegen» Wasim Zahid fra «Hva feiler det deg?»

Her blir det også samtaler og paneldebatt, hyperaktuelle innlegg om akuttmedisinsk eldreomsorg, etikk i sykehjem og hjemmetjeneste, ressurssterke gamle som ressurs og barn som omsorgspersoner.

Programutkast: Kommer her i løpet av september.
Påmeldingsstart: November 2020 

25.april 2021
Kunstens mulighet i eldreomsorgen

Kveldsarrangement på Vega scene i Oslo søndag kl 18.00-20.00, en sosialfaglig møteplass.

Digital utgave i opptak fra Festspillene i Bergen 2020 av Det er alltid en tråd en plass, utviklet av scenekunstkompaniet Kompani Krapp i samarbeid med Verdighetsenteret. Forestillingen skildrer møter med personer med demens gjennom to år. Deres erfaringer og opplevelser er utgangspunktet for forestillingen, og de fem hovedpersonene er med sine egne fortellinger til stede på lerretet gjennom filmklipp og lydopptak.

Det vil også bli lagt til rette for en panelsamtale omkring kunstens muligheter i eldreomsorgen.

Pris: 100 kroner.  Billettbestilling via Vega Scene  – billetter tilgjengelig fra nyåret 2021.

26.-27.april 2021
Fagsamling for frivillighetskoordinatorer innen eldreomsorg

Tid: Mandag 26. og tirsdag 27. april 2021
For tredje år kan vi ønske velkommen til Verdighetsenterets populære og erfaringsspekkede koordinatorsamling.
Påmelding er i gang!