25.september
Filmvisning i Oslo

Velkommen til å kickstarte fagsamlingen dagen før her!  Onsdag 25. september klokken 18 inviterer Verdighetsenteret, Bergen internasjonale filmfestival og Vega Scene til spesialvisning av den nederlandske dokumentaren Good Neighbours.
Les mer om filmen og bestill billetter her (lenke).

26. og 27. september
Fagsamling for frivillighetskoordinatorer

Vi gjentar suksessen fra 2018! For andre år på rad inviterer Verdighetsenteret til fagsamling for frivillighetskoordinatorer fra hele landet. Samlingen er på Oslo Kongressenter. Påmelding og mer info her (lenke).

30. september og 1. oktober
En dag for Verdighet 2019

Verdighetsenteret har siden 2012 koordinert En dag for verdighet. Dette er et arrangement hvor en ny dokumentarfilm skildrer erfaringer og dilemmaer fra omsorgspersoner i kontakt med samfunnets sårbare og gamle. Målet er å skape en møteplass der ansatte, pårørende, frivillige og unge innen helsefaglig utdanning kan dele historier om hva verdighet betyr i hverdagen.  Denne høsten vil Verdighetsenteret samarbeide med Bergen internasjonale filmfestival (BIFF) om visning under selve festivalen. Den avvikles i tiden 25/9-3/10. Filmvalget for høsten vil være klart i august. Aktuelle visningsdager er mandag 30. september og tirsdag 1. oktober. For informasjon om film, eksakte tider og billetter, se festivalprogram på www.biff.no fra 6.september. Arrangører: Verdighetsenteret, i samarbeid med BIFF

4.oktober
Kurset Kreativitet i demensomsorg

For aller første gang arrangerer Verdighetsenteret kurs i hvordan bruke bilder i møte med personer med demens. Kurset passer for både pårørende, frivillige og ansatte i eldreomsorgen. Kurset varer én dag og holder i Bergen. Påmelding og mer info her (lenke).

20. og 21. november
Oppfølgingsseminar Akuttmedisinsk eldreomsorg

Oppfølgingsseminar Akuttmedisinsk eldreomsorg i Bergen. Påmelding og mer info her (lenke).

11.januar 2020
Lørdagsforedrag på DNS 

Tema er mestring. Dette vil lede opp mot Omsorgsprisen for 2019, som deles ut på Store Scene uken etter. Fri entré, evt. så langt plassen rekker.

19.januar 2020
Omsorgsprisen 2019 

Omsorgsprisen ble opprettet i 2001 av GC Rieber Fondene for å fremheve den enestående innsats mange gjør for at sårbare gamle og andre skal ha et godt liv i deres siste levetid. Fri entré, plassreservasjoner. Billetter tilgjengelig via DNS’ billettkontor eller dns@dns.no fra 7. desember. Ler mer om arrangementet her (lenke). 

18.mars
Debatt på Litteraturhuset i Oslo

Åpen debatt i forkant av den nasjonale konferansen Kunst, mestring og omsorg 2020. Program annonseres til høsten. Arrangører: Nasjonalt Kompetansesenter for kultur, helse og omsorg, Riksteatret og Verdighetsenteret

18. og 19.mars
Konferansen Kunst, mestring og omsorg 2020

Nasjonal konferanse om drama, dans, billedkunst og musikk som ressurs i eldreomsorg.
Hvordan kan vi nå helse- og omsorgstjenestenes mål om å sikre den enkeltes mulighet til å ha en aktiv og meningsfylt tilværelse? Arrangører er Nasjonalt Kompetansesenter for kultur, helse og omsorg, Riksteatret og Verdighetsenteret. Konferansen arrangeres på Riksteatret i Oslo.