14.august
Arendalsuka 2019

Odd Jordheim og Silje B. Eikemo fra Verdighetsenteret deltok i debatter under Arendalsuka. Les mer om debattene og se dem i opptak her.

26. og 27.mars
Verdighetskonferansen-Kreativ omsorg 2019

Konferansen arrangeres på Thon Hotel Storo i Oslo. Tema er kvalitet, liv og omsorg i eldre år.
Se mer informasjon på konferansens nettside. Se glimt fra konferansen her.

25.mars
Har vi tatt livet av døden? Debatt på Litteraturhuset i Oslo

Sykepleier Astrid Rønsen og lege Stein Husebø har engasjert seg for palliativ omsorg i 40 år. Nå møtes de til samtale om liv og død på Litteraturhuset i Oslo. Les mer om arrangementet her.

19.mars
Boklansering i Bergen – Frivillighetens kraft

Eirin Hillestad og Julie Tessem ved Verdighetsenteret er redaktører for boken «Frivillighetens kraft»,  en lærebok innen frivillighet i eldreomsorgen.  – Det er fire grunner til at denne boken er viktig, sa Heikki Holmås i Frivillighet Norge (lenke).

14.januar 2019
Utdeling av Omsorgsprisen 2018

Pårørende Rune Samdal fikk Omsorgsprisen 2018. Les mer om hans høyeste ønske her. Se bilder fra festforestillingen her. Les mer om historien bak Omsorgsprisen her.

13.januar 2019
Hvordan ta vare på hjelperen?

Stein Husebø holdt foredrag om hjelpekunst og verdighet, respekt og respons. Arrangementet var i samarbeid med Den Nationale Scene.

21.november 2018
Står aktiv behandling i veien for en verdig død?

Eldre lever lenger. Den medisinske utviklingen gir stadig nye muligheter for livsforlengende behandling, men skaper også etiske dilemmaer. Debatt på Litteraturhuset i Bergen. Les mer her.

29.oktober 2018
Dødsglad i livet – konferanse i Grieghallen

Verdighetsenteret var med som samarbeidspartner for Bergen kommune sin store sykehjemskonferanse.

28. og 29.september 2018
Fagsamling frivillighetskoordinatorer

100 frivillighetskoordinatorer fra hele landet var samlet til to dager med faglig påfyll og inspirasjon. For første gang arrangerte Verdighetsenteret en nasjonal fagsamling for frivillighetskoordinatorer. Se programmet her.

12. september 2018
En dag for Verdighet

I årets film møter vi ungdom som tar med bestemødrene på roadtrip. Den nye ungarsk/britisk/tysk dokumentarfilmen kan inspirere mye – og kanskje også provosere en smule? Les mer her.

16.august 2018
Debatt under Arendalsuka

Veridghetsenteret og Fagforbundet invitert til Åpent møte under Arendalsuka 2018. Tema var – hvilken kompetanse trenger vi for å skape god eldreomsorg?

8.mai 2018
Husker du meg?

Siri fikk demens da hun var 38 år. Ragnhild Nøst Bergem har laget dokumentarfilm om Siri. Etter filmvisningen vil det være samtale med regissøren. Les mer her.

19. og 20. april 2018
Konferansen Kunst, mestring og omsorg

Nasjonal konferanse om dans, billedkunst og musikk som ressurs i eldreomsorg. Hvordan kan vi nå helse- og omsorgstjenestenes mål om å sikre den enkeltes mulighet til å ha en aktiv og meningsfylt tilværelse? Se hele programmet her. Se bilder fra konferansen her.

18.april 2018
Den kulturelle hjernen

Hvorfor er kultur viktig for hjernen? Internasjonal forskning om forholdet mellom kultur, hjerne, læring og helse. Les mer her.

17.februar 2018
Når foreldre blir rammet av demens

Samtale om demens i samarbeid med Den Nationale Scene. Skuespiller Stig Amdam, forfatter Bente Bratlund og leder for Bergen demensforening, Harald Thue, deltok.

21.januar 2018
Utdeling Omsorgsprisen 2017

Ergoterapeut Anita Helen Krokeide ble tildelt Omsorgsprisen 2017. Les mer om hennes arbeid her. Les mer om historien bak Omsorgsprisen her.

21.november 2017
Cecilie Enger – Smerte, endring og aldring

Forfatter Cecilie Enger i samtale med lege og faglig leder Stein Husebø ved Verdighetsenteret. Les mer her.

17.oktober 2017
Thorvald Steen – Skam, fortielse og verdighet

Ser vi konturer av et sorteringssamfunn der enkelte menneskearter er uønsket? Samtale på Litteraturhuset i Bergen. Les mer her.

April 2017
Verdighetskonferansen – Kreativ Omsorg 2017

Flere hundre deltakere fra hele landet deltok. Representant fra Helse – og omsorgsdepartmentet deltok også.