Anerkjennelse av innsats på omsorgsfeltet

Glade representanter for byens sykehjem og hjemmetjenester med årets omsorgsbilde på DNS, Store Scene i januar.
Glade representanter for byens sykehjem og hjemmetjenester med årets omsorgsbilde på DNS, Store Scene i januar. Foto: Thor Brødreskift

Nominer din kandidat til Omsorgsprisen 2016. 

Omsorgsprisen ble opprettet av GC Rieber Fondene i 2001 for å fremheve den enestående innsats mange gjør for at gamle eller andre hjelpetrengende og utsatte grupper skal ha et godt liv i deres siste levetid. Prisen tildeles en medarbeider, frivillig, pårørende, institusjon eller prosjekt som har vist fremragende omsorg – i Bergen eller Hordaland. Omsorgsprisen deles ut i et samarbeid mellom GC Rieber Fondene og Verdighetsenteret. Bergen kommune, etat for alders- og sykehjem, er også representert i arrangørgruppen.

Hverdagshelter og unike rollemodeller
Prisene for 2015 ble delt ut under en festforestilling på Den Nationale Scene søndag 24. januar 2016. Publikum i et fullsatt teater gav vinnerne fortjent hyllest, som hverdagshelter og unike rollemodeller for unge som vil inn i helsevesenet. Førsteprisvinner Tor Leif Pedersen og hans kjære, firbente venn Ukko er pionérer som frivillige besøksvenner med hund, i samarbeid med Røde Kors, og kunne motta kr. 30.000 og Omsorgsstatuetten i bronse. To annenprisvinnere fikk Kr. 10.000,- hver: Hjelpepleier Ingjerd Bjånesø Bergersen ved Hordnestunet, som også har ytt stor frivillig innsats. Og de ansatte ved Varaldsøy aldersheim i Kvinnherad, som kjempet frem gjenåpning av institusjonen etter kommunal stengning. Alle vinnerne mottok også årets Omsorgsbilde.

Kunstnerisk program i teatret
Ordfører Marte Mjøs Persen delte ut prisene, musikalsk ansvarlig Helge Lilletvedt hadde også komponert nye fanfarer, mens kveldens konferansier var Verdighetsenterets brobygger Sverre Chr. Wilhelmsen. I et vitalt kunstnerisk program var Gabriel Fliflet gjennomgangsfigur på trekkspill og vokal, delvis med selskap av Sigrid Moldestad, fele og sang. Bettina Husebø, leder for Senter for alders- og sykehjemsmedisin, UiB, holdt kveldens populærvitenskapelige innlegg med nytt fra forskningsfronten, mens Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester stilte med blåsergrupper. Og fra familieforestillingen Tonje Glimmerdal fikk publikum i en «smugtitt» møte Stine Robin Berg-Hansen, Gerald Pettersen og Sigrid Moldestad fra DNS-ensemblet.

Omsorgsbildet til sykehjem og hjemmetjenester
Alle byens sykehjem og avdelinger for hjemmebaserte tjenester ble tradisjonen tro invitert til scenen for å motta årets omsorgsbilde, i år tatt av Frid Ellingsen fra Bekkalokket Fotoklubb, som en synlig anerkjennelse av det daglige omsorgsarbeid som her utføres. Representanter for Verdighetsenteret, GC Rieber Fondene, Bergen kommune og Bergen Røde Kors Sykehjem utgjør juryen for prisen.

Omsorgsprisen 2016
Neste års arrangement er allerede berammet: Omsorgsprisen 2016 blir delt ut under en festforestilling på Den Nationale Scene søndag 22. januar 2017. Det er allerede åpnet for nominasjon av kandidater.
M22Nominasjon. Omsorgsprisen. nominasjoner jpg 12.04.16

Tidligere vinnere av Omsorgsprisen
2015 Tor Leif Pedersen
2014 Gerd og Turid Reistad
2013 Kåre Skorpen
2012 Johan Krohn-Hansen
2011 Ernfrid Landro
2010 Megafon v/redaktør Thomas A. Nilsen
2010 Ærespris til Wenche Foss
2009 Arne Jellestad
2008 Margrethe Slinning
2007 Åse Soligaard
2006 Inger Johanne Knudsen
2005 Amund Feste
2004 Frivilligtjenesten Bergen Røde Kors Sykehjem
2003 Ingelin Larsen
2002 Harald Nygaard
2001 Mildred Ø. Mork