Prosjektutviklingskurs: Frivillighet i Eldreomsorg - skap aktivitet og bærekraftige systemer
Som deltaker på dette kurset får veiledning i utvikling av et frivillighetsprosjekt. Prosjektene kan ta sikte på å skape aktivitet med eldre som målgruppe i samarbeid med frivillige. Prosjektmålet kan også være å skape et system for samhandlingen mellom frivillig sektor og kommunen innen eldreomsorg.

- Målgruppe: Ansatte i offentlig og frivillig sektor med ansvar for frivillighet inn mot målgruppen eldre. Kurset kan også passe for frivillige som har et prosjektansvar. Deltakeren bør ha grunnleggende kunnskap om frivillighet i eldreomsorg. Læringsform: Undervisning på Zoom og i læringsplattformen Canvas. Prosjektveiledning.
-
Kurset inneholder:
Digitalt dagskurs i prosjektutvikling:
20. november 2025 klokken 09.00-15.00Undervisningen skjer i Zoom og på læringsplattformen Canvas
Oppfølgingsmøte:
13. januar 2026 klokken 13.00-15.00Deltakerne møtes 2 timer for å dele progresjonen i prosjektet med hverandre, og utveksle gode råd og tips med hverandre for veien videre. Det blir også undervisning i hvordan status- /sluttrapporten skal fylles ut
Prosjektutvikling med veiledning fra Verdighetsenteret:
Deltakerne utvikler en prosjektbeskrivelse og får skriftlig veiledning fra Verdighetsenteret. -
Kroner 100,- / Kostnadsfritt for deltakere på etterutdanningen Frivillighet i eldreomsorg
Om dagskurset
Få veiledning til utvikling og utforming av et frivillighetsprosjekt på din arbeidsplass.
Verdighetsenteret har lang erfaring med å veilede prosjekt som har som mål å tilrettelegge for et godt samspill med frivillige i eldreomsorg. Prosjektene kan favne bredt fra små og store konkrete aktiviteter for eldre til kartlegging av behov og potensielle samarbeidspartnere samt utforming av strategi for frivillighet i helse- og omsorgssektoren.
Det tilrettelegges på dette dagskurset for at deltakerne kan få dele sine prosjektideer i mindre grupper, noe som både kan føre til at du får nye ideer til fremtidige prosjekter, samt gode råd og støtte fra de andre deltakerne på utformingen av ditt prosjekt. Vi har fokus på idéutvikling, utforming av prosjektbeskrivelsen og forankring av prosjektet. Verdighetsenteret vil følge deg tett i utformingen av din prosjektbeskrivelse, og du vil motta skriftlige tilbakemeldinger fra din veileder.
Temaer det undervises i:
- Prosjektledelse
- Idéutvikling
- Min prosjektidé - idéutveksling i grupper og plenum
- Prosjektbeskrivelsen
- status-/sluttrapporten
Hvordan foregår undervisningen?
Undervisningen veksler mellom egenstudie i læringsplattformen Canvas og foredrag og erfaringsutveksling i digitale møter i Zoom. Egenstudie vil være en kombinasjon av videoforelesninger og refleksjonsoppgaver. Den digitale klasseromsundervisningen vil være interaktiv der alle er delaktig, og det legges opp til møte med ulike fagpersoner samt erfaringsdeling i grupper og plenum.
Deltakerne utvikler en prosjektbeskrivelse som følges tett opp av veileder. Det blir et oppfølgingsmøte på Zoom med fokus på at deltakerne kan utveksle erfaringer så langt i prosjektet og hjelpe hverandre videre på veien. Det blir på oppfølgingsmøtet også undervisning om status-/sluttrapporten.
Du må ha tilgang på datamaskin med høyttaler, mikrofon (eventuelt hodetelefoner med mikrofon) og webkamera.
Deltakerne må sitte på egen skjerm under erfaringsutveksling i Zoom.
-
Beate Magerholm
Rådgiver, avdeling for Frivillighet og kultur Mobil: +47 98 85 40 20 E-post: bm@verdighetsenteret.no- Frivillighet og kultur
-
Marion Rodgers Løseth
Leder avd. Frivillighet og kultur Mobil: +47 92 82 15 38 E-post: mrl@verdighetsenteret.no- Frivillighet og kultur