Om oss

Verdighetsenteret er et tverrfaglig nasjonalt kompetansesenter som formidler og utvikler kunnskap innen eldreomsorg. Vi har et særlig fokus på sårbare gamle, etikk og den økende andelen personer med demens.


Skal du besøke oss? Slik finner du frem

Kvinne smiler og gestikulerer.

Historien bak Verdighetsenteret og stiftelsens styre

Verdighetsenteret er en videreføring av det nasjonale prosjektet Hospice og Palliative Care for gamle (1998-2003) og det europeiske prosjektet Würde im Alter (2003-2006). Begge disse ble ledet av overlege Stein Husebø.

Stiftelsen Verdighetsenteret – Omsorg for gamle ble opprettet i 2009. De fire stifterne er Fagforbundet , GC Rieber Fondene, Helle Bennetts Allmennyttige Fond, Norges Røde Kors.

En representant fra hver av de fire stifterne utgjør stiftelsens sitt styre. Styreleder er Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Bilder av middelaldrende mennesker.

Slik bruker vi sosiale medier

Verdighetsenteret er på Facebook og LinkedIn og på disse sidene vil vi i stor grad legge ut saker som også er publisert på våre nettsider. Vi oppfordrer alle til å ha en konstruktiv og saklig tone. Vi vil utestenge de som gjentatte ganger bryter retningslinjene og godt nettvett.

Vi sletter meldinger som er sjikanerende, rasistiske ytringer og personangrep. Kommentarer fra andre representerer på ingen måte vår offisielle holdning.