Blåtimen

Prosjektleder: Anita Theland, sykepleier/teamkoordinator ved Marnadal Omsorgssenter

Prosjektstart: september 2021

Prosjektet foregår på: Marnardal omsorgssenter

Involverte i prosjektet: Lindesnes Frivilligsentral, Marnardal Omsorgssenter, Livsledegruppa på sykehjemmet

Målgruppe: Pasienter, pårørende og ansatte

Prosjektet er utviklet som en del av etterutdanningen Frivillighetskoordinering - eldreomsorg under veiledning fra Verdighetsenteret.

Samtale mellom personer

Gode stunder ved Marnardal omsorgssenter

Å komme ut i frisk luft har positiv innvirkning på de fleste. For eldre på sykehjem gir det en god følelse, og har gjerne positiv innvirkning på nattesøvnen. Prosjektet ønsker å fremme hyggelige stunder mellom pasienter, pårørende og ansatte gjennom sang og musikk, en god kopp kakao og de gode samtalene mellom generasjoner. Pårørende vil hver 14.dag få mulighet til å treffe de ansatte, få et ansikt på alle navnene og de frivillige får følelsen av å være til nytte. Snakke, mimre, lære og fortelle. 

Slik kan du gå frem:

Gjennom samarbeid med frivilligsentral og -koordinator kan det etableres et opplegg for faste aktiviteter. Ulike musikere kan engasjeres. Informasjon kan spres til pårørende gjennom oppslag/plakater på omsorgssenteret.

Og gode tips:

Finn ut hvilken tid som passer best sammen med avdelingsleder på sykehjemmet. Snakk med alle involverte for å få til en god aktivitet som beboerne ønsker å være med på.

Lurer du på noe?

Har du spørsmål om prosjektet er du velkommen til å kontakte Verdighetsenteret på lth@verdighetsenteret.no så hjelper vi deg videre.

Har du lyst til å starte et eget prosjekt? Les mere om Frivillighetskoordinering - eldreomsorg