Varme måltider, sang og trim sammen med vennskapsbarnehage i nærområdet.

Prosjektleder: Rahel Eshete, Sethøyen omsorgsbolig

Prosjekt start: 2021

Involverte i prosjektet: Menighet og lokal barnehage

Prosjektet foregår på: Omsorgsbolig, Åsane, Bergen

Målgruppe: Eldre i omsorgsboliger

Prosjektet er utviklet som en del av etterutdanningen Frivillighetskoordinering - eldreomsorg under veiledning fra Verdighetsenteret.

barn og eldre person holder hånd

Mestringsfølelse og trivsel i hverdagen

Prosjektet handler om relasjonsbygging mellom generasjoner, og relasjonsbygging gjennom frivillighet.

I prosjektet skal barn og eldre være sammen om aktiviteter, hygge, måltider, sang og dans. Dette bidrar til å øke livskvalitet for de eldre i omsorgsboligen, samt øke mestringsfølelse og trivsel i deres hverdag. Barna i barnehagen får forståelse for den eldre generasjon, og vil lære om hvordan det var å vokse opp i gamle dager.

I samarbeid med frivilligtjeneste får vi til gode møter mellom beboerne og barna. Frivillige bidrar for eksempel med å følge beboerne fra leilighetene til aktiviteten. De frivillige bidrar også til et godt samvær mellom eldre og barn ved tilrettelegging av aktiviteter slik at beboerne kan få gode opplevelser.

Slik kan du gå frem:

Sett sammen en prosjektgruppe med representant fra beboerne, pårørende, ansatte, leder, frivillige tjeneste og vennskapsbarnehage.


Finn et egnet sted for gjennomføring av aktiviteten. I dette prosjektet har aktivitetene ofte blitt gjennomført i fellesstuen. Beboerne viser glede og godt humør ved å benytte stuen og treffe og se andre

og gode tips

Lag spørreskjema tilpasset til barn og beboerne fra prosjektstart til slutt. Spørreskjema kan brukes i evaluering av prosjektet.

Lurer du på noe?

Har du spørsmål om prosjektet er du velkommen til å kontakte Verdighetsenteret på lth@verdighetsenteret.no så hjelper vi deg videre.

Har du lyst til å starte et eget prosjekt? Les mere om Frivillighetskoordinering - eldreomsorg