en eldre mann står ved sin rullator

Nytt Årringer-intervju: Rullator-influenseren Ingvard Wilhelmsen

Han har opplevd både sykdom og motbør, men lar seg ikke vippe av pinnen så lett. Med sin unike formidlingsevne og en positiv grunnholdning forsøker han å inspirere mennesker til å reflektere over hva de bruker livet til.

Publisert 06. jun. 2024 Tekst: Hilde Kleppestø Foto: Ingerid Jordal

Ingvard Wilhelmsen er stadig på farten selv om han har nådd pensjonsalder. Han er professor emeritus og spesialist i indremedisin og psykiatri. I 28 år har han drevet den anerkjente Hypokonderklinikken i Bergen. Kanskje har du lest bøkene hans eller hørt ham holde foredrag. Om hvordan du kan bli sjefen i ditt eget liv.

– Jeg forsøker å hjelpe folk å ta et oppgjør med unødvendige bekymringer og hodebry. Gjennom samtaler prøver jeg å bistå pasienter til å snu tankegangen, slik at de velger holdninger som er nyttige og som kan hjelpe dem å nå sine mål. Det er mye flaks eller uflaks, og mange ulike faktorer kan avgjøre hvor godt livet blir. Vi skal alle dø – og det meste i livet er utenfor vår kontroll. Da lønner det seg å bruke kreftene på det man faktisk kan gjøre noe med.

Årringer-prosjektet skal bidra til økt kunnskap om det å bli og være gammel, og vise hva som påvirker eldres livskvalitet.

Initiativtakerne til prosjektet, Nasjonalt senter for aldring og helse og Stiftelsen Verdighetsenteret – omsorg for gamle er begge nasjonale kompetansemiljøer som jobber med å spre og implementere forskning og kompetanse på oppdrag fra offentlige helsemyndigheter.

Til daglig jobber vi med å heve kompetansen innenfor aldring og eldreomsorg. Vi har faglig tyngde på hver våre spesialiserte felt.