Sammen for å styrke frivilligheten i eldreomsorgen
Verdighetsenteret og Norges Frivilligsentraler signerte under Arendalsuka en samarbeidsavtale for å styrke frivillighetens rolle i norsk eldreomsorg.
Arendalsuka 2024: Hva slags samfunn vil du bli gammel i?
Arendalsuka 2024 er til endes og vi har sammen med tre andre organisasjoner opprettet Aldringsteltet – nettopp for å sette søkelyset på hva aldring er, og hva vi sammen kan gjøre for å skape et trygt og aldersvennlig samfunn.
Nytt Årringer-intervju: Rullator-influenseren Ingvard Wilhelmsen
Han har opplevd både sykdom og motbør, men lar seg ikke vippe av pinnen så lett. Med sin unike formidlingsevne og en positiv grunnholdning forsøker han å inspirere mennesker til å reflektere over hva de bruker livet til.
En behovstilpasset etterutdanning - for det gode samspillet
Nå relanseres etterutdanningen Frivillighet i eldreomsorg i en ny og mer tematisk drakt, for å nå bredere og for at flere kan bygge kompetanse etter sitt behov.
Øygarden med styrket satsing på frivillighet
Øygarden kommune signerte nylig en samarbeidsavtale med Verdighetsenteret for å bygge kompetanse på frivillighet.
Verdighetsenteret blir en del av Alrek helseklynge
Verdighetsenteret er ny samarbeidspartner til Alrek helseklynge, noe begge parter forventer vil styrke kunnskapsutviklingen innen eldreomsorg.
Velkommen til Aldringsteltet
For første gang på Arendalsuka 12.-16. august, skal tema rundt eldre og aldring diskuteres i et eget Aldringstelt helt ytterst på Langbrygga. Her inviteres alle uansett alder, til inspirerende foredrag om sunn og god aldring – og om kvalitet og verdighet i eldreomsorgen.
Kunnskap gir økt samarbeid om frivillighet i eldreomsorgen
Randaberg kommune brenner for frivilligheten, men ønsket mer kompetanse om frivillighets-koordinering for å få mer struktur på dette fagområdet. Dermed sendte de seks medarbeidere fra ulike seksjoner på etterutdanningen Frivillighet i eldreomsorg.
Nytt Årringer-intervju: Topplederen som vil forebygge ensomhet blant eldre
99-årige Christian Rieber brenner for en aktiv aldring og større frivillig engasjement blant eldre. – Frivillig arbeid fører ikke bare til at viktige oppgaver blir utført. Det sosiale nettverket som utvikles gjennom felles innsats bidrar til å redusere ensomhet og depresjon blant eldre.
Delirium hos eldre blir ofte mistolket
Delirium en alvorlig akuttmedisinsk tilstand som dessverre ofte overses hos eldre. En spesiell opplevelse på jobb i akuttmottaket, der en eldre utagerende kvinne ble mistolket som demenssyk – gjorde meg oppmerksom på den manglende kunnskapen om denne tilstanden.
Bør vi alltid starte gjenoppliving ved akutt hjertestans?
Hjerte- og lungeredning (HLR) ved akutt hjertestans kan være etisk utfordrende for helsepersonell når pasienten er gammel, syk og skrøpelig. Hvis ikke det er gjort beslutninger rundt HLR status risikerer den eldre pasienten å bli utsatt for uverdig behandling.
Betydningen av frivillighet og aktivitet i eldreomsorgen
May Kilde og Anita Holtet brenner for god eldreomsorg – og har til sammen jobbet flere tiår for å skape gode dager for de mest sårbare eldre.
Hjemmetjenesten bidrar til at eldre kan bo trygt hjemme
Regjeringen har lansert reformen Bo trygt hjemme som skal bidra til at flere eldre skal kunne leve et aktivt liv og oppleve trygghet ved å bo i eget hjem. En forutsetning for å oppnå dette, er tilstedeværelsen av kompetente fagfolk med tilstrekkelig kapasitet til å levere kvalitative, gode helsetjenester.
Hvordan bygger vi omsorgsfulle samfunn?
Vi er i Rana for å diskutere hvordan vi sammen kan skape en bedre alderdom og økt omsorg og fellesskap i samfunnet på tvers av generasjoner.
Nytt Årringer-intervju: Frisørdama som fikk operaen til Bjørvika
Jorun er kanskje liten av vekst, men har et desto større hjerte. For Oslo og alle som bor der, har hun vært en viktig drivkraft for å skape nytt og ta vare på det gamle i byen.
– Jeg frykter dagen jeg ikke lenger er meg selv
– At noen tar seg tid til å lytte, er det viktigste helsepersonell og pårørende gjør når noen får demens. Jeg trenger at noen viser interesse for hvem jeg er og hva jeg er opptatt av.
Nye nasjonale faglige råd om forhåndssamtaler
Verdighetsenteret ønsker de nye nasjonale faglige rådene Forhåndssamtaler og planlegging ved begrenset forventet levetid velkommen.
– Frivillighet er å leve, bli sett og å høre til
– Frivillighet er å leve, å bli sett og høre til. Frivillighet er omsorg satt i system. Vi trenger noen som trenger oss.
Helsepersonell må styrke sin kompetanse om diabetes
Verdens diabetesdag 14. November: Forekomsten av diabetes øker med alderen, og sykdommen trenger systematisk oppfølging også i alderdommen. Verdighetsenteret ser behovet for oppdatert kunnskap hos helsepersonell i møte med sårbare gamle med denne sykdommen.
Vi kommer til deg
Visste du at Verdighetsenteret reiser rundt i hele Norge for å undervise, holde fagdager og folkemøter? Vi kan tilby etterutdanninger, kurs og fagdager i din kommune.
Verdensdagen for lindrende behandling: En hyllest til dedikerte helsearbeidere
Den 14. oktober feires verdensdagen for lindrende behandling. Dagen gir oss en fin anledning til å takke alle dedikerte fagfolk som jobber for å sikre at våre eldre får leve gode og meningsfulle liv helt til siste stund.
Verdighetsenteret på statsbudsjettet
I statsbudsjettet for 2024 foreslår regjeringen å videreføre bevilgningen til Verdighetsenteret med et tilskudd på 23,6 millioner kroner.
Anbefaler alle i helsevesenet å ta etterutdanning
– Vi som jobber med mennesker blir aldri utlært. Derfor er det så viktig å fylle på med mer kunnskap og erfaringsdeling på tvers av fagkompetanse og stillingstittel.
Pårørende – en kjemperessurs i eldre omsorgen
Mange pårørende til personer med demens eller andre kroniske sykdommer sliter seg ut. Hvordan kan man tilrettelegge best mulig for å unngå dette? Les gode råd fra noen pårørende under.