Kvinne får blomst av kvinne og mann.

Ressurs-sykepleier Alise Ådland fikk Omsorgsprisen 2021

Vi gratulerer alle de fire vinnerne av Omsorgsprisen 2021.

Publisert 11. feb. 2022 Tekst: Kristine Askvik Foto: Thor Brødreskift

Omsorgsprisen 2021 ble offentliggjort fredag 11.februar 2022.
Prisene ble delt ut under en festforestilling ved Den Nationale Scene.

På bildet øverst er fra venstre prisutdeler Anne-Grete Strøm-Erichsen, prisvinner Alise Ådland og konfransier Samuel Massie.

Utdeling av sjokoladehjerter

I løpet av OMSORGS-aktivitetsuken 7.-11.februar i hjemmetjeneste og sykehjem i Bergen, står GC Rieber Fondene og Verdighetsenteret bak en egen hilsen – i alt 6.000 esker, hver med tre sjokoladehjerter, i alt 18.000 hjerter.

I fjor ble det gitt bløtkake til «alle» i byens sykehjem i forbindelse med Omsorgsprisen. Mottakere i år er helsepersonell, brukere, pårørende og frivillige innen Etat for hjemmebaserte tjenester.

Kvinne med blomster, kvinner og mann - på en scene

– Veldig utfordrende situasjon

– Det er viktig å gi en ekstra oppmerksomhet til disse gruppene. De har stått i en veldig utfordrende situasjon gjennom koronapandemien. Gjennom Omsorgsuken ønsker vi å løfte frem det viktige arbeidet som gjøres her, sier daglig leder Silje B. Eikemo ved Verdighetsenteret.

Omsorgsprisen 2021 deles ut til totalt fire personer, – fordelt på en førsteplass og to andreplasser.

Fire personer på scene, med blomster

– Et foregangseksempel

– Prisvinnerne representerer helsepersonell, frivillighetskoordinatorer og pårørende. Det er flott å kunne løfte frem hva disse enkeltpersonene har betydd i sine miljø. Førsteprisvinner Alise Ådland er et foregangseksempel på hvordan gi pasienter best mulig pleie og behandling i livets siste fase. Frivillighetskoordinator Anette Ravnøy, skaper gode øyeblikk sammen for eldre, i tett samarbeid med ansatte og frivillige. Det gjør at beboere får en mer meningsfull hverdag. Pårørende Linda og Lasse Haugland gjør en enestående innsats for sine barn og andre i samme situasjon. Pårørende som Linda og Lasse er enorm ressurs for samfunnet og ikke minst sine barn, sier Eikemo.