To kvinner foran gul bygning
Helse og omsorg

– Dette er midt i blinken for oss

Avdelingsleder Simone Pearson og fagsykepleier Ingunn S. Ledang i hjemmetjenesten i Namsos forklarer hvorfor de skal ta den nye nye etterutdanningen Praktisk implementering.

Publisert 22. aug. 2022

– Jeg synes vi etter hvert har blitt gode til å utarbeide og finne løsninger, men implementering sliter vi med. Da jeg fikk eposten om den nye etterutdanningen, måtte jeg bare reagere med en gang. Den er midt i blinken for oss, sier Simone Pearson (til venstre på bildet øverst).

– Åh, så kjekt å høre Simone ser et behov for denne etterutdanningen. Vi er veldig spente nå når vi har lansert en helt ny etterutdanning. Vi har skreddersydd den for ledere, fagsykepleiere og fagledere i sykehjem og hjemmetjeneste, sier Evy Gangstø Steinseide, rådgiver ved avdeling for helse og omsorg ved Verdighetsenteret og en av dem som skal undervise på etterutdanningen.

Målet med etterutdanningen er at deltakerne skal få verktøy for hvordan de skal implementere nye verktøy, metoder og retningslinjer på arbeidsplassen.

Velg mellom fem tema
Deltakerne kan velge mellom fem ulike tema, hva de ønsker å implementere ved sin arbeidsplass.

Disse temaene kan du velge å ha som fokus i implementeringsarbeidet:

  • Forhåndssamtaler
  • Ernæringskartlegging
  • Mobid 2
  • News 2
  • Systematisk etikkarbeid

Etterutdanningen består av fire fysiske samlinger i Bergen, i tillegg til digital rådgivning og oppfølging mellom samlingene.

– Vi holder på å diskutere hvilket av temaene vi skal gå for. Vi har ikke helt bestemt oss ennå. Jeg synes både forhåndssamtaler og etisk refleksjon virker veldig interessant og nyttig for oss, sier Simone.

– Hva håper dere å oppnå med å delta på etterutdanningen?

– At vi får litt mer arbeidsverktøy til å få til god implementering - og også hvordan vi blir bedre på oppfølging og holde ting vedlike - både for eksisterende kolleger og nye ansatte, sier Simone.