Frivillighet og kultur

Stine og Marianne sprer glede til hjemmeboende eldre

Stine Lampe og Marianne Tollevsen Hestholm jobber i Eldrepatruljen i Bergen kommune. Deres fremste oppgave er å spre glede.

Publisert 24. mai 2022

– Vi brenner for å skape gylne og fantastiske øyeblikk for hjemmeboende eldre i Bergen kommune, sier Marianne.

De to jobber som frivillighetskoordinatorer i Bergen kommune. De rekrutterer hjemmeboende eldre til å være med på aktiviteter. Aktivitetene arrangeres i samarbeid med frivillige.

Både Stine og Marianne har tatt etterutdanningen Frivillighetskoordinering-eldreomsorg.

Stine tok etterutdanningen i Oslo, mens Marianne tok den i Bergen.

Etterutdanningen går over ni dager fordelt på tre samlinger.

– Etterutdanningen på Verdighetsenteret har gitt oss gode verktøy for å kunne gjøre jobben vår på best mulig måte, sier Stine.

Tett oppfølging fra rådgivere

I løpet av kursløpet utvikler deltakerne hvert sitt frivilligprosjekt. Mellom samlingene får deltakerne tett oppfølging i sitt prosjekt av en rådgiver ved Verdighetsenteret.

– Det har vært trygt og godt å ha rådgiverne på Verdighetsenteret i ryggen hvis vi har hatt utfordringer eller spørsmål underveis under utdanningen, sier Marianne.

Før deltakerne velger prosjekt er det mulig å la seg inspirere av prosjekter som er gjennomført over hele landet.

Verdighetsenteret har samlet en rekke prosjekter i en egen idébank på nettsiden.

Møt Stine og Marianne

Noen av de tidligere deltakerne kommer også på etterutdanningen for å møte deltakerne og fortelle om sine erfaringer fra arbeidshverdagen som frivillighetskoordinator og erfaringer med ulike prosjekter. Stine og Marianne har en forelesning om Eldrepatruljen.

– Vi håper vi kan inspirere andre til å jobbe med å skape glede for eldre. Vi mener selv vi har verdens beste jobb, sier de samstemt.

På etterutdanningen får deltakerne god inspirasjon og redskaper til å systematisere og organisere samarbeidet med frivillige innen eldreomsorg.

Fra høsten 2022 er det mulig å ta etterutdanningen både i Bergen eller nettbasert.